27. 4. 2016

Ivana Ondriová - Nebezpečne očarená

Aj zlo má svoju krásnu podobu

Kategória: Imunnosupresíva/Vitamíny

Účinné látky: Zvyšujú odolnosť proti strachu, odbúravajú stres a dodávajú pocit pokoja.

Dávkovanie: 40-60 strán kdekoľvek.  Najlepšie s vyloženými nohami a pod dekou. Počet tabliet-288.

Vedľajšie účinky: Hrozí pripálenie obeda alebo zabudnete, že máte doma aj iných členov domácnosti.

Čo by ste mali predtým vedieť, ako si knihu TU kúpite:  Na začiatku býva veľké očarenie, srdce vám robí kotrmelce a vaša duša prahne len po ňom. Strácame kontrolu nad svojím rozumom, ktorý  nás vťahuje do pavučiny nebezpečenstva. Potom príde krutá fáza vytriezvenia a nezodpovedaných otázok.

Mladá a bezstarostná Melánia si užíva pozornosť mužov plným priehrštím. Zamilovanosť si v žiadnom prípade nepripúšťa a všetkým mužom láme srdcia. Lenže všetko trvá len do určitého času a život Melánie zmení autonehoda a majiteľ auta, ktorý červenovlásku vyhľadá. Gabriel Bavaria si Melániu podmanil a ona nerozumie citom, ktoré ju zaplavujú. Haváriou spustila kolotoč nepredvídateľných situácií. Záhadný boháč však mladej tridsiatničke neposkytuje len sex, ale aj nebezpečenstvo, ktoré ho obklopuje. Okrem toho, že sa Mel stala obeťou vo falošnej fraške podnikateľa Bavariu a jeho právnika, musí čeliť aj vážnym zdravotným problémom svojho otca. Pomoc a ochrannú ruku jej ponúkne policajt, ktorý je do celého prípadu viac zainteresovaný, ako by sám chcel. Melánia sa ocitá v bludnom kruhu nebezpečenstva a jej život visí doslova na vlásku.

Nebezpečne očarená je deviatou knihou úspešnej slovenskej autorky Ivany Ondriovej.  Aj v tomto románe autorka použila osvedčený recept a do deja zakomponovala dva aspekty, ktoré knihu spestrujú a nedovoľujú vám ju pustiť z ruky. Je to nebezpečenstvo, na pozadí, ktorého sa odvíja romantická zápletka hrdinov.
Charakteristickým prvkom Ondriovej knihy je svieži, vtipný a pútavý štýl písania. Autorka nezaťažuje čitateľa prílišnými opismi, skôr vás dostanú živé a reálne dialógy, ktoré sú v knihe viac zastúpené. Nebezpečne očarená ma od začiatku dynamickú šťavu, ktorá nepoľavuje ani počas celého čítania. Vedľajšie postavy dej odľahčujú a pripravujú čitateľa na ďalšie dramatické zvraty. Vedľajšia dejová línia v zastúpení bočných hrdinov taktiež ponúka čitateľom zaujímavé scény.

Odrazu som len počula šúchanie kovu o kov a zarinčanie skla, ktoré sa triešti a dopadá na zem, a potom pocítila prudký náraz a puknutie v krčnej chrbtici. Preboha! Heglo mnou do boka, až sa mi pás napol na prsiach a nepekne sa mi zarezal do kože, a potom znovu vpred tak rýchlo, že som nestihla ani žmurknúť... to všetko, kým motor pod kapotou konečne stíchol.


Príbeh je  zasadený do prostredia Košíc, pričom autorka niektoré miesta a situácie vykreslila nepresne, alebo len chcela čitateľa odviesť iným smerom. Celková štruktúra príbehu je jednoduchá, ale okorenená o detektívnu zápletku, ktorá posúva knihu do inej roviny. Nebezpečenstvo, láska, intrigy a kriminálne prvky robia knihu viac než len šedým priemerom.  Každý čitateľ si v knihe nájde svoje obľúbené postavy, ktoré majú prirodzene opísané vlastnosti. Ondriová znovu stavila karty na pútavosť a napätie, ktoré je v knihe dosť hmatateľné. Je ťažké predvídať akým smerom sa bude uberať nasledujúci dej, keďže autorka každou stranou čitateľa dokonale zavádza. Román sa vďaka dynamike a napínavosti číta rýchlo, nemá hluché miesta a viac dramatickosti vám len navodí pocit strachu a množstvo otvorených otázok. Záver deja však ostáva voľný a tak autorka ponecháva priestor  čitateľovi na ďalšie dohady.

Nedýchala som, neklipkala viečkami, dokonca som mala pocit, že mi ani krv neprúdi žilami, a potom prišli... Kroky. Boli síce akože tiché, no mocneli každou ubehnutou sekundou. Lebo ten ktosi sa blížil. Dopadla na mňa ruka...teda na paplón na mojej hlave.

Jediným rušivým momentom, čo si však všimne len skúsenejší čitateľ, sú opakujúce sa situácie a konanie hlavných postáv.

Nebezpečne očarenú odporúčam ako príjemnú oddychovú literatúru pre všetky ženy, ktoré obľubujú viac dramatických situácií ako len zaľúbené hrkútanie hlavných postáv.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Motýľ.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára