26. 10. 2016

Drew Barrymore - Divoký kvet

Každý z nás skrýva svoje tajomstvá

Kategória: Vitamíny/Diuretiká

Účinné látky: Nabáda k vytrvalosti a bojovnosti. Objavuje nekonečnú materinskú lásku. Otvára srdcia.

Dávkovanie: Hocikedy. Ak budete cítiť potrebu riešiť život niekoho iného ako ten svoj, tak vždy keď budete mať na to chuť. Počet tabliet-245.

Vedľajšie účinky: Chuť zaplávať si so žralokmi.:) Objaví sa túžba stať sa herečkou.:)

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite:  Aj známe hviezdy showbiznisu sú mimo kamier a bulvárnych plátkov len obyčajní ľudia so svojimi starosťami a radosťami.

Drew spolu s mamou vyrastala vo West Hollywoode. Prežila tam krásne a šťastné detstvo sedem rokov  a dodnes na to s láskou spomína. Po premiére filmu E.T. -  Mimozemšťan sa život malého dievčatka zmenil od základov. Šťastné roky sa zmenili na kolotoč pracovných povinností a nezvládnuteľného správania. Detstvo s matkou, ktorá nebola pre Drew príkladom, a otcom slobodným tulákom, mladé dievča poznačili natoľko, že sa zo dňa na deň stala dospelou už v štrnástich rokoch. Mladá a rebelantská tínedžerka  však hlavu nestráca a nájde si podnájom, prácu a kráča životom najlepšie, ako len vie. Na svojej životnej ceste stretáva množstvo zaujímavých ľudí, prekonáva osudové prekážky, spoznáva cudzie krajiny, zabáva sa, rebeluje, bojuje s drsným filmovým svetom, odhaľuje svoje vnútorné pocity, začína produkovať filmy, stáva sa matkou a až v dospelosti pochopí pravý zmysel bytia.

Som zasnúbená. Som v piatom mesiaci tehotenstva. Neviem robiť palacinky. V to nedeľňajšie ráno som sa zobudila trochu podráždená. Na tvári sa mi vyhodila obrovská vyrážka, vlasy som mala zničené z odfarbovania na blond, a to nehovorím o tom, že som kvôli vyčnievajúcemu bruchu musela mať oblečené tehotenské džínsy na traky. Chvíľu som sedela na slnku, česala si vlasy, maznala sa so psami a potom som sa dogúľala do kuchyne a začítala sa do New York Times. Dostala som nápad... „Urobím palacinky.“

Drew Barrymore pootvorila dvierka do svojho súkromia a dovolila Vám čitateľom nahliadnuť do jej neľahkého detstva, bláznivej puberty a terajšej rodiny.

Drew Barrymore je predovšetkým mama na plný úväzok. Až potom je herečka, producentka a podnikateľka. Asi ako každý z nás, aj slávna herečka má za sebou temné obdobie života, na ktoré nie je hrdá. Vo svojej knihe Divoký kvet zachytáva zložité detstvo, v ktorom už od útleho veku bola stredobodom pozornosti médií a miláčikom filmovej brandže. Problémy narastali a držali sa jej až do puberty, v ktorej sa jej nezodpovedné správanie vymyká spod kontroly. No aj napriek nie vždy adekvátnemu správaniu sa dokázala postaviť, bojovať a ísť ďalej. Ako sama píše, v trinástich rokoch prišla o dobrú povesť, prácu a o slobodu. Ako divák máte na herečku svojský, občas nelichotivý názor, ktorú viac preslávili škandály ako herecké úlohy. Divoký kvet vám však ponúka osobný, úprimný a celkom iný pohľad na ženu, matku a herečku ako ste poznali doteraz.

Drew Barrymore v novinke Divoký kvet zaujímavo a pútavo rekapituluje svoj život a vpúšťa čitateľov do svojho súkromia. Divoký kvet nie je klasický spoločenský román, ale sú to nechronologicky poskladané nevšedné čriepky života slávnej osobnosti. Otvorene a bez príkras opisuje ťažké obdobia, s ktorými sa musela pasovať na svojej ceste za šťastím a poznaním. Jadro príbehu tvoria všeobecné opisy, no kniha sa číta ľahko a rýchlo. Drew vie svojím jedinečným vyjadrovaním upútať a zaujať čitateľa. Dejová línia je jednoduchá a obsah knihy  má oddychový charakter.


Stránky sršia energiou a láskou. Divoký kvet je písaný s neuveriteľnou ľahkosťou a úprimnosť, ktorú do knihy autorka vložila, je závideniahodná. V románe sa stretnete s mnohými známymi zahraničnými filmovými hviezdami, ktoré nejakým spôsobom ovplyvnili život známej herečky. Mnoho príbehov sa nesie na veselej a humornej vlne, iné vás zas obalia smútkom či vážnosťou situácie, v ktorej sa mladá žena neraz ocitla.

Preto sa vždy cítim tak previnilo, keď urobím niečo zlé. Som jediná, kto si to musí uvedomiť a povedať si, že by som sa mala polepšiť. Bola som vnútorne rozoštvaná. Jedno moje ja chcelo demolovať autá a cítiť sa nepremožiteľne. Na druhej strane tam bolo moje druhé ja, ktoré chápalo, že všetko má, aspoň do určitej miery, svoje hranice.

Dočítate sa o jej šialených dobrodružstvách. Ako absolvovala zoskok voľným padákom alebo sa pobavíte na jej neuveriteľných strelených kúskoch, ktoré vyvádzala v mladosti. Dozviete sa, čo ju naučilo pranie bielizne v práčovni, ako sa dá so všetkým  vyrovnať, ako netreba v sebe živiť hnev, ale  je potrebné sa iba poďakovať za svoj život a za každý krok, ktorý vás dostane tam, kde chcete byť. Zaujímavou formou odkrýva aj to, ako jej úloha v E.T. –Mimozemšťanovi otvorila všetky dvere v živote. Pochopíte prečo ju priatelia prezývajú čajka a kam záhadne mizne jej oblečenie.

Drew Barrymore je veľká bojovníčka, ktorá sa aj napriek rôznym úskaliam nikdy nevzdala. Je to žena, ktorá sa nebála tvrdo bojovať, aby získala životné skúsenosti a na svojej ceste životom stretla aj skvelé životné vzory, ktoré jej podali pomocnú ruku.
Divoký kvet je o tom, ako dokážete zachrániť sami seba, ako sa naučíte vybudovať si piliere dobra a byť užitoční a pôsobiť na úrovni.

Divoký kvet odporúčam pre všetkých, ktorí hľadajú zmysel života a neboja sa pádov. Divoký kvet je bláznivý, humorný, dobrodružný, ale aj smutný a vážny príbeh, ktorý vás oslobodí od predsudkov a ukáže vám, že život sa skladá z maličkostí a, že materinská láska je tá najnesebeckejšia, ktorá otvára všetky brány.

Aby ste boli slobodní, musíte najprv oslobodiť sami seba.


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Motýľ.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára