15. 11. 2016

Carrie Elks - Nenapraviteľní

Aj zlé rozhodnutia nás nakoniec privedú do vytúženého cieľa

Kategória: Betablokátory/Analgetiká

Účinné látky: Pomáha prežiť odlúčenie. Nabáda k odpusteniu. Prebúdza túžbu.

Dávkovanie: Povolené užívať hocikedy. Počet tabliet-327.

Vedľajšie účinky: Dobre sa znáša. Len ojedinele môže negatívne pôsobiť na sebavedomie.

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite:  Život nás dokáže často prekvapiť, ale i sklamať. Keď to čakáme najmenej, stretneme svoju osudovú lásku, no nečakané rozhodnutia a množstvo prekážok nám však bránia byť s tým, koho milujeme.

Hanna žije sama s matkou. Na oslave nového milénia spoznáva bohatú rodinu Larsenových. Časom sa stane opatrovateľkou desaťročnej Ruby a celá rodina jej prirastie k srdcu. S novým rokom preskočila medzi Hannou a sebavedomým Richardom Larsenom iskrička príťažlivosti. Bohatý chlapec z Manhattanu a energická a zanietená stážistka z Anglicka nemajú toho veľa spoločného. Okrem  vzájomnej príťažlivosti, ktorej sa bránia, uprednostnia pred láskou svoje priateľstvo. Aj napriek tomu, že od seba bývajú tisícky kilometrov a Hanna má vzťah s Joshom, netušia, že ich osudy sa znova spoja. Po tragických septembrových udalostiach prevzal vedenie firmy Maxwell Enterprises Richard a stal sa z neho úspešný a prácou zavalený workoholik. Nevinný flirt sa však zmení na zložitý vzťah, ktorý im obom poznačí ich životy. Ich občasné stretnutia sú plné rozporuplných názorov, hádok, ale aj odlúčení. Spolu kráčajú po ceste intríg a klamstiev, tiež nachádzajú odpúšťanie a šťastie, v hľadaní toho správneho kľúča pre spoločnú budúcnosť.

Jeho slová jej hrkotali v hlave ako plechovka, ktorá sa kotúľa dolu kopcom. Bolo príliš neskoro. V snahe zachrániť sa zabila ich vzťah a všetku úctu, ktorú k nej cítil. Cítila, že sa jej do očí opäť tisnú slzy. Silno stisla viečka, pripomínala si, že toto má byť šťastná udalosť. Ide predsa o narodeniny jej najlepšej priateľky a urobí všetko pre to, aby boli čo najkrajšie.

Carrie Elks na  stránkach  svojho románu odkrýva zložitý vzťah dvoch odlišných mladých ľudí, ktorí sa v priebehu niekoľkých rokov neustále stretávajú a znovu rozchádzajú. Aj keď ich spájajú silné city, množstvo prekážok a intríg im bráni zdieľať spoločnú budúcnosť.

Nenapraviteľní je jednoducho napísaný príbeh zo súčasnosti a už prvé napínavé riadky vťahujú čitateľa do romantického deja. Aj keď autorka reprodukuje príbeh v rozmedzí pätnástich rokov, kapitoly sú krátke a časové obdobia stručne zachytávajú len  dôležité okamihy hlavných postáv. Vďaka tomu má dejová línia rýchly spád. Kniha sa číta ľahko a rýchlo. Neobsahuje hlbšie myšlienky, takže čitateľ nie je ničím rušený. Román neoplýva nejakou výraznou zápletkou, zato poteší veľkou dávkou emócií. Jemné napätie, predvídateľná zápletka, občasné klišé ako aj klasický americký životný štýl bohatých, či nekonečná materinská láska pritiahne pozornosť ženského publika.

„Chcem, aby si vedel, že si vážim všetko, čo si pre mňa urobil. Keď bola matka chorá, bol si tým jediným, čo ma držalo pri živote. Viem, že sa hovorí, že najviac ubližuješ tým, ktorých najviac miluješ, ale to nie je ospravedlnenie za to, že som zdvihla kotvy a odišla.“ Nervózne prešla prstom po okraji pohára s vínom, zotierala vyzrážané kvapky vody. „Ak to nejako pomôže, som si však istá, že nie, najradšej by som sa nakopala do zadku za to, čo som urobila.“

Nenapraviteľní je reálne vystavaný vzťahový román na ľudských zlyhaniach a zlých rozhodnutiach. Vzťahy v románe sú poprepletané. Autorka vierohodne vyobrazila partnerské, ale aj rodičovské väzby. Carrie Elks sa v texte príliš nerozpisuje, a tým nezaťažuje čitateľa. Román zosobňuje viac postáv, ktoré majú klasické povahové črty a autorka sa nenamáhala na hlbšom profilovaní ich charakterov.  Všeobecné opisy činností postáv striedajú emočne vypäté texty. V celom románe je cítiť obrovskú dávku pocitov. Ľútosť, zúfalstvo, smútok, ale i nádej a túžba je vpísaná do každého slova.
Okrem emócií nájde čitateľ v románe aj príjemný a nevtieravý humor.

Ak hľadáte oddychový a nekomplikovaný romantický príbeh, tak Nenapraviteľní vám ho ponúkajú na 327 stranách s poriadnou dávkou romantiky a štipkou erotiky. Ak máte radi emotívne romány a zaujímajú vás  osudy iných, tak Nenapraviteľní splnia vaše očakávania.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára