26. 2. 2017

Angela Marsonsová - Diabolské hry

Aj pekná tvár má podobu zla

Kategória: Nootropiká/Antitusiká

Účinné látky: Nabáda k pravdovravnosti. Pomáha utriediť si myšlienky. Pomáha pri odvykačke od televíznej závislosti.:)

Dávkovanie: Najlepšie užiť naraz vo väčších dávkach 50-100 strán. Zamknite sa a nikomu neotvárajte.:)

Vedľajšie účinky: Spomienky na detstvo. Nechuť sa vŕtať vo vlastnej minulosti. Averzia na psychiatrov.:)

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite:  Svet je nebezpečné miesto na život. Nie však pre tých, ktorí konajú zlo, ale pre tých, ktorí to vidia a nič s tým neurobia.

Chladná a neústupčivá detektívka Kim Stonová začne vyšetrovať nový prípad brutálnej vraždy násilného zločinca, ktorého za dobré správanie prepustili na slobodu. Netrvá dlho a Stonová pozná meno, ale aj vraha zavraždeného, ale... Tu by sa príbeh mladej vyšetrovateľky mohol skončiť, ale, opak, je pravdou. Kim je však presvedčená, že v predchádzajúcom prípade niečo nesedí, a tak sa vracia k uzavretému prípadu, ktorý vyšetrovala pred vraždou brutálneho násilníka. Zvrhlík, ktorý zneužíval svoje dve dcéry síce sedí vo väzení, no na svetlo vychádzajú nové dôkazy. Oba prípady sa však detektívke komplikujú a vymykajú spod kontroly. Keď sa Kim stane svedkom ďalšej zmanipulovanej vraždy dieťaťa, je pevne rozhodnutá dostať za mreže nebezpečného protivníka, ktorý sa zabáva zvrátenými pokusmi.

Wendy Dunnová zacítila Kim za svojím chrbtom a otočila sa. Na bledej tvári jej žiarili červené oči. „Kam berú moje deti?“ Kim potláčala nutkanie udrieť ju. „Preč od vášho chorého, perverzného manžela.“ Žena zvierala župan okolo hrdla. Hlavou pritom krútila zo strany na stranu. „Nevedela som o tom. Prisahám, že som o tom nevedela. Chcem svoje deti. Nevedela som o tom.“ Kim naklonila hlavu. „Naozaj? Manželky zvyčajne odmietajú uveriť, až kým nevidia dôkaz.

Obľúbená policajná vyšetrovateľka Kim Stonová sa vracia s novým kriminálnym prípadom. Angela Marsonsová nenechala svojich priaznivcov dlho čakať a jej Diabolské hry už majú svoje čestné miesto vo všetkých kníhkupectvách.
Už v úvode nájde čitateľ prekvapivo poriadnu dávku nebezpečenstva a akcie. Spolu s Marsonsovou sa čitateľ ocitá uprostred policajnej razie a stáva sa očitým svedkom zatýkania chorého bastarda, ktorý sexuálne zneužíval svoje dve dcéry. Vyšetrovanie, ako aj súkromný život Stonovej sa prelína s prípadmi psychiatričky, ktorá svojím vstupom v tejto časti poriadne zamieša karty. Čitateľ má tak možnosť sledovať príbeh z viacerých dejových rovín.


Relevantnosť príbehu autorka vylepšila závažnými dôkazmi, precízne sformulovanými informáciami, uveriteľnými situáciami a odbornými psychiatrickými znalosťami. Marsonsová len znova dokázala, že vie čitateľa zaujať. Okrem veľkej zvedavosti vám ponúka permanentné napätie a akčné nabité scény. Aj keď čitateľa necháva na pochybách a dôležité informácie dávkuje postupne a premyslene, po niekoľkých stranách vám neočakávane podhodí meno a vraha zavraždeného násilníka. Príbeh však nekončí, naopak, naberá na obrátkach a gradácia v deji sa stupňuje počtom prečítaných strán.

V očiach mala strach a nenávisť. Výborne. Jej zdesenie živilo zúrivosť, ktorá mu napĺňala každú bunku v tele. Každý nerv končiaci v jeho prstoch sa domáhal odplaty. Obaja musia trpieť, tak ako musel trpieť aj on. Rukami zovrel telo, ktoré kedysi hladil, bozkával a hrýzol. Zavrčal jej do tváre: „Ty neverná, odporná kurva. Ty si na vine.“ Stlačil jej jemnú pokožku, a tým aj prívod vzduchu, ktorý zabezpečoval život pre ňu aj jej nenarodené dieťa.

Atraktivita príbehu tkvie v dynamických textoch, krátkych kapitolách a hodnoverných dialógoch, ktoré sa striedajú s jednoduchými opismi činností všetkých zúčastnených. Príbeh si zachováva logickú a časovú náväznosť. Diabolské hry sa čítajú ľahko, rýchlo a čitateľa nevyčerpávajú. Občas priehľadná zápletka, skvelé herecké obsadenie a Marsonsovej fantázia vás pripútajú k sedačke na niekoľko príjemných hodín. V Diabolskej hre sa znovu stretnete so starými, ale i novými postavami, ktoré sú v deji zasadené veľmi relevantným spôsobom, v ktorom sa bezproblémovo udomácnili. Najvýraznejšou  postavou je manipulatívna psychiatrička Alexandra, ktorá svojím vstupom do deja prináša množstvo zlomových okamihov.
Okrem vyšetrovacích postupov, a to  v dosť značnej miere v  Diabolských hrách Marsonsová odkrýva aj doteraz neľahkú a utajovanú minulosť vyšetrovateľky Stonovej. Aby odhalila celú pravdu, musí riskovať vlastnú krehkú dušu a jedinou jej voľbou je, vstúpiť do arény krutej hry.

Diabolské hry je kniha, ktorá určite stojí za pozornosť. Zaujímavé a dramatické čítanie, ktoré poteší aj náročnejšieho čitateľa. Kriminálka, ktorá poteší nejedno knihomoľské srdce, ktoré prahne po nebezpečných akciách, dynamike a psychologickom pozadí s netypickou hlavnou postavou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára