13. 5. 2017

Adriana Macháčová - A teraz ma pobozkaj

Kto by nepoznal malé ľúbostné drámy, citové konflikty, scény, buchnutie dverí, malé varieté ženskej podráždenosti a mužského popichaného ega? A potom ten bozk na uzmierenie? Napnete sa a
postavíte na špičky. Opakom dlane pohladíte miláčika po líci. „A teraz ma pobozkaj,“ vyslovíte zasnene a našpúlite pery. Vtisnete svojej láske na ústa bozk. Lenže čo ak sú tie ústa zovreté? Aj to sa môže stať. Potom máte problém.

Predstavujem Vám najnovší román obľúbenej slovenskej spisovateľky Adriany Macháčovej A teraz ma pobozkaj, ktorý vychádza už 20. júna.

Zröntgenujte exkluzívnu ukážku, v ktorej Vás autorka majstrovsky prevedie dramatickou mnohotvárnosťou vzťahov muža a ženy.

Môžete sa tešiť na román plný napätia a prekvapivých zvratov, aké sa nedajú vymyslieť, len zažiť. Hoci iba pri čítaní. Román plný nebezpečenstva, lásky, zrady a citového vydierania vás nenechá chladnými.


 Hlavný protagonista to pokašľal na celej čiare. Jeho nevera praskla a manželku Henrietu nesmierne zranila. Od života zinkasovala nečakanú facku, a poriadnu. Odrazu je všetko iné. Henrieta sa však nemieni vzdať muža a pre záchranu svojej rodiny je odhodlaná urobiť čokoľvek. Nerozvážnosť, žiarlivosť a bolesť jej zatemní myseľ. Spácha zločin a s tajomstvom sa v slabej chvíli zdôverí jednej priateľke. Aneta je bezradná, nevie, čo si so strašnou informáciou počať. Sama má starostí vyše hlavy. Stojí pred zúfalým rozhodnutím: má sa vzbúriť a opustiť puntičkárskeho manžela alebo sa raz a navždy zmieriť s ovzduším v ich rodine?  Znepokojujúcu smrť mladej predavačky dostane na starosť kriminalista Fedor Durnsteiner. Lenže kapitán sa namiesto vyšetrovania viac zaoberá vlastným skrachovaným vzťahom. Je presvedčený, že Tereza sa s ním len rozmarne a kruto pohrávala, kým nezískala, čo si naplánovala.
  Zdanlivo bezvýchodiskové situácie, vyhrotené konfrontácie a neočakávané zvraty ženú hlavných hrdinov k nevypočítateľnému konaniu. Nájdu východisko z napohľad neriešiteľných problémov?

Nezabudnite, že leto bez knižky je ako nedopité šampanské po noci plnej vášne. Vyvetrané, bez bubliniek, v obchytanom pohári.

Úryvok:

„Prosím?“ ohlásila sa Henrieta napäto.
   „Pani Geraldová?“
   „Áno?!“ prehodila rezervovane a nervózne sa vydala späť do kuchyne. Zacvikla si mobil medzi plece a ucho a otvorila chladničku. Vybrala téglik smotany a zavrela dvierka.
   „Tu je Norbert Rimovský. Som...“
   „Viem, kto ste, pán Rimovský,“ skočila mu Henrieta do reči. To meno dobre poznala.
   „Prepáčte, že volám tak zavčasu, ale rád by som sa s vami stretol.“
   „So mnou? A prečo?“ opýtala sa začudovane.
   „Chcel by som sa s vami porozprávať.“
   „O čom?“ Na prsiach pocítila tlak, dych sa jej zasekol. O čom s ňou chce Rimovský hovoriť? 
   „Píšem knihu o jednom prípade,“ vyriekol nedbanlivo a v otvorenom zápisníku poklepal po jej mene hrotom guľôčkového pera.
   Henrieta sa šokovane zahľadela pred seba. Knihu? O akom prípade? Zdrevenela. Hádam nie o...? Zaplavili ju neodbytné spomienky. Ten prípad sa jej priamo dotýka, preto jej Rimovský volá!
   Rimovský čakal, že Geraldová nejako zareaguje, ale na druhej strane spojenia bolo ticho, a tak pokračoval: „Chcel by som vedieť, akú rolu ste zohrali v živote, ale...“ Na okamih sa odmlčal. „... Ale aj smrti Anny Todlovej,“ dokončil a do riadku s Henrietiným menom nakreslil malý otáznik.
   „Čože?“ opýtala sa priškrtene a zem pod nohami sa jej zakolísala

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára