13. 11. 2017

Dana Hlavatá - Čo si šiši?

Predstavujem vám novinku z pera Dany Hlavatej Čo si šiši?

Ak poznáte rozprávkové knižky tejto autorky, tak viete, že sa vaše ratolesti môžu opäť tešiť na veselé príbehy zvieratiek.

A o čom je táto knižka?

Prezradím vám, že sa môžete tešiť na 15 humorne ladených rozprávok o afrických zvieratách.
Zebra, hroch a žirafa sa za pomoci papagája Žaka ocitnú za bránou zoologickej záhrady. Všetci traja sa rozhodnú utiecť. Sú hnaní túžbou po domove.
Cestou do Afriky zažívajú neuveriteľné dobrodružstvá a veselé zážitky, ktoré vám vyvolajú na tvári úsmev. Malí čitatelia sa dozvedia o Afrike mnoho zaujímavostí.

Úryvok:

 Prečo si papagáj žako obliekol sako 

Na vrátnici ZOO sedel vrátnik. Strážil ju a po zatváracích hodinách nikoho nepovolaného dnu, ani von, nepustil. Zato si pustil televízor a zaspal. Strážnika strážil papagáj žako, ktorý musel všetko počuť, vedieť a vidieť. Spiaceho vrátnika prebudil riaditeľ ZOO, ktorý chodil do práce v saku.

-Dávajte pozor, aby zase nejaké zviera neubziklo! -Pán riaditeľ, kapybara ušla pred pár rokmi dierou v plote. Ja som ju nespravil. -Viem, že ste vtedy zo stresu oplešiveli, no musíte byť v strehu.
-Mňa už pri myšlienke, že by sa to mohlo zopakovať, oblieva horúčava, - riaditeľ ZOO si utrel pot z čela,vyzliekol si sako a zavesil ho na konár stromu.
Vrátnik pred ním skontroloval otváranie a zatváranie brány a spokojný riaditeľ sa vybral na opačnú stranu ZOO. V tom čase si už všetkých hádam tisíc zvieratiek pochutnávalo na večeri.
-Chcem ísť domov, - rozplakala sa žirafa, - za svojou rodinou.
 -Aj ja! Deti ma kŕmili zhnitými jablkami a teraz ma bolí brucho, - bedákal hroch.
-Už sme sa tri razy pokúsili o útek a nevyšlo to, - pokrútila zebra hlavou.
Nad trojicou nešťastníkov poletoval papagáj žako.
-Lebo ste nepoužili rozum.
-Nemudruj, - urazil sa hroch, - a odleť.
Papagáj žako sa smial. Dokázal sa nielen smiať, lebo sa to naučil od ľudí, ktorých hlas vedel napodobniť, ale si aj zapamätať zo dvesto slov.
-Bežte k vrátnici. Ostatné ja zariadim!
Žirafa, zebra a hroch počúvli papagája. Žako na vrátnicu doletel skôr ako oni. Vrátnik podriemkaval. Žako zvesil sako pán riaditeľa ZOO z konára stromu a prehodil si ho cez seba.
-Dávajte pozor, aby zase nejaké zviera neubziklo, - napodobnil hlas a zopakoval slová riaditeľa ZOO. Vrátnik sa načisto prebral. V tme videl len veľké sako a spoznal hlas svojho šéfa.
-Skontrolujte, či funguje hlavná brána, - prikázal žako vrátnikovi. Vrátnik otvoril hlavnú bránu a kým papagáj zabával vrátnika, zebra, hroch a žirafa nepozorovane cez ňu vybehli von. Ozlomkrky bežali domov. Do Afriky. Papagáj žako zhodil zo seba sako a bežal... teda letel za nimi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára