9. 2. 2018

Andrea Rimová – Sama v búrke

Pravda býva krutá

Kategória: Antibiotiká/Vitamíny

Účinné látky: Dodáva odvahu veriť. Energický bohatý zdroj na uľahčenie sklamania z partnerského vzťahu.

Dávkovanie: Pohodlne sa usaďte s obľúbeným čajom alebo kávou. Doprajte si románový kúpeľ s prísadami napätia a nebezpečenstva. Počet tabliet - 256.

Vedľajšie účinky: Strata dôvery. Zatváranie očí pred pravdou. Bolesti hlavy a tŕpnutie krku.

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite: Myslíte si, že máte ideálny život? Doma na vás čaká milujúci partner, práca vás baví a plánujete si perfektnú budúcnosť. V jednom okamihu však prídete o všetko a váš život je jeden veľký chaos.

Laura sa pripravuje na svadbu so svojím snúbencom Fabiánom. Robí si však veľké obavy o podnájomníčku, ktorej prenajala byt. Doma ju nedokáže zastihnúť a mobil jej nedvíha. O Alici nevedia nič ani jej rodičia a priatelia tiež netušia, kde by mohla byť. Spolu s Alicinou najlepšou priateľkou Betkou sa púšťajú do hľadania stratenej kamarátky. No, to čo zisťuje, ju vôbec nepoteší. Hra na skrývačku pokračuje a pravda je bolestivá. Prečo Alica zmizla a kto stojí za jej zmiznutím?

Nohy sa mi už nezdali také ťažké. A hlina na topánkach mi už ani náhodou neprekážala. V ruke som držala kľúč od pravdy. Bola tak neuveriteľne blízko, až som pocítila obrovskú naliehavosť. Hnala ma vpred a chalani za mnou museli pridať do kroku. Chata nebola veľká, ale udržiavaná. Celé roky sa o ňu ktosi dobre staral. Už zvonku bolo vidno, že strecha je v dobrom stave. Dvere mali iný odtieň ako zvyšok chaty. Zrejme boli tiež nové.

Sama v búrke je deviata kniha úspešnej slovenskej autorky Andrey Rimovej. Tak ako už sme zvyknutí aj tentoraz autorka stavila na rovnaký štýl písania a postupnosť v príbehu. V úvode načrtáva tajomnú situáciu a vťahuje čitateľa hneď do deja. V prvých kapitolách sa vracia na začiatok príbehu, a tak má čitateľ možnosť zoznámiť sa s postavami.

Rovnými nohami vhupnete do centra diania a okrem pátrania po nezvestnej Alici môže čitateľ sledovať aj vzťahové väzby medzi postavami. Rimová vykresľuje problémy vo vzťahu mladých ľudí, ale aj staršej generácie. Do popredia stavia bohatstvo a moc peňazí, ako aj nezáujem riešiť vzťahové problémy.
Kapitoly sú krátke, v príbehu dominujú živé dialógy. Autorka sa vyvarovala prebytočným opisom, čo len zvyšuje dynamiku textu. V deji nie sú žiadne rušivé vplyvy, ktoré by čitateľa rozptyľovali, a tak si viete príbeh dokonale vychutnať.

„Otec, ja už ďalej nevládzem,“ prerušil ho a vôbec si neuvedomil, že ho prvýkrát oslovil týmto slovom. „Som vrah a neviem s tým žiť. Už nemôžem.“ Rozplakal sa. Starší muž obišiel stôl a položil mu ruku na plece. „Vzchop sa. Už to nezmeníš. Nikto na to nepríde. Okrem nás dvoch nikto nevie, čo sa stalo. Na neznáme mŕtve telo sa rýchlo zabudne. Musíš to dostať z hlavy, akoby k tomu nikdy nedošlo.“


Rimová využíva ľahké výrazové prostriedky, čitateľa drží v napätí, pridala akciu vďaka čomu si aj naďalej udržiava svoj čitateľský štandard. Čitateľa poháňa vpred zvedavosť, a tak román zhltnete v pomerne krátkom čase. Sama v búrke určite čitateľa príjemne prekvapí. Objavíte napínavý príbeh, romantickú zápletku, napäté vzťahy a kriminálne prvky. Rimová sa dokáže dobre pohrávať s predstavivosťou čitateľa. Vie manipulovať s dejom a zaútočiť v nečakanej chvíli, čím vás totálne zmätie.
Napätie, nebezpečenstvo, láska, ale i hnev a smútok, či strata dôvery, hľadanie odpovedí, problémové vzťahy a emócie, a ešte omnoho viac na vás čaká v novej „rimovke“.


Odporúčam pre tých, ktorí sa sladkej romantike vyhýbajú, no majú chuť siahnuť po oddychovom románe. Pre všetkých, ktorí obľubujú dramatické situácie a radi hľadajú odpovede. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára